Reseptit

Cheddarjuustofrittata

Täyteläinen cheddarjuustofritatta nautitaan lämpimänä suoraan pannulta. Cheddarin lisäksi tämä frittata saa makua myös parmesaanista.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 isoa munaa
  • 2 keltuaista
  • 1.5 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • ripaus cayennenpippuria
  • ripaus suolaa ja rouhittua valkopippuria
  • 100 g keltaista cheddarjuustoa

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa munat, kerma ja parmesaaniraaste. Mausta cayennenpippurilla, suolalla ja valkopippurilla.

2. Kuumenna voi-öljyseos ja kaada pannulle munakasseos. Vedä puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan ja kallistele pannua välillä. Kypsennä hitaasti, kunnes massa alkaa hieman hyytyä. Ripottele cheddarjuusto kostean munakkaan pintaan.

3. Valuta munakas leivinpaperoidulle uunipellille tai gratinoi suoraan paistinpannulla, kunhan siinä on uuninkestävä kädensija. Ruskista munakkaan pinta nopeasti uunissa kuumien grillivastusten alla, kunnes se saa pinnalta kauniin värin.

Kokeile myös näitä frittata-reseptejä:

982576-frittata2048.jpg

Sieni-pinaattifrittata

961054-parsakaalifrittata.jpg

Parsakaalifrittata

Parsa_vuohenjuustofrittata

Parsa-vuohenjuustofrittata

Kotiliesi.fi: Himahellan frittata

X