Reseptit

Chilikatkarapuja ja passionmajoneesia

Tuliset ravut dipataan hedelmäisen raikkaaseen passionmajoneesiin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g kypsiä jättikatkaravunpyrstöjä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl sweet chili -kastiketta
  • muutama tippa tabascoa
  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • ripaus ruokosokeria
  • 3 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
  • ½–1 limetin mehu ja raastettu kuori

Lisäksi

  • 2 dl hyvää majoneesia
  • 2 passionhedelmää

Valmistusohje

 

1. Valuta ravunpyrstöt lävikössä.

2. Sekoita kaikki makuaineet kulhossa ja tarkista maku. Kääntele joukkoon ravunpyrstöt ja anna maustua noin 30 minuuttia.

3. Sekoita passionhedelmien hedelmäliha majoneesin joukkoon. Mausta vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.

4. Tarjoile ravut passionmajoneesin kera.

Katso myös:

Katkarapu-avokadokupit, Ruoka.fi

Katkarapuleipä Toast Skagen, Ruoka.fi

Katkaraputempurat, Kotiliesi.fi

 

X