Reseptit

Chilimarinoidut grillipihvit

Voit tehdä pihvit joko naudan ulkofileestä, kevyellä kädellä ohueksi nuijitusta possun sisäfileestä tai possun kaslerista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 600 g lihaa: naudan ulkofileetä, possun sisäfileetä tai possun kasleria

marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 2 rkl siirappia
  • 1–2 rkl sambal oelek -maustetta
  • merisuolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Sekoita marinadiainekset keskenään. Kaada marinadi tukevaan muovipussiin pihvien kanssa. Solmi pussi hyvin kiinni ja anna lihan maustua kaksi–kolme tuntia.

2. Ota liha ajoissa ennen grillaamista pois jääkaapista. Pyyhkäise pihvit kuiviksi ja grillaa hyvällä hiilloksella muutamia minuutteja puoleltaan.

3. Annostele jokaiselle pihville ennen tarjoamista nokare valkosipulivoita. Vihreät pavut ja pienet grillatut perunat sopivat hyvin vahvan makuisten pihvien lisukkeeksi.

X