Coca amb Recpte eli katalonialainen pizza
Coca-leipä on Katalonian lahja ruokakulttuurille. Tämä tapaksena tunnettu leipä on parasta haaleana tai huoneenlämpöisenä. Cocaa ei kuorruteta juustolla, vaan päälle ladotaan vihanneksi, kuten kesäkurpitsaa, erivärisiä paprikoita ja anjovisfileitä.
Ainekset
Taikina
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl vettä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- ripaus sokeria
Täyte
- 2–3 pientä kesäkurpitsaa
- 2–3 eriväristä paprikaa
- 1–2 sipulia
- oliiviöljyä
- 1 pieni tlk anjovisfileitä
- (150 g pepperonimakkaraa ohuina siivuina)
Valmistusohje
Uunipellillinen
1. Tee ensin taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaus sokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.
2. Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä.
3. Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada vihannekset sen päälle. Järjestele makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle.
4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluummin kuin kuumana.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous