Reseptit

Couscous-vuohenjuusto -salaatti

Couscous-vuohenjuusto -salaatti on ruokaisia lounas, johon chilipalko tuo mukaan hieman tulisuutta. Paahdetut leivänpalat antavat salaatille rapeutta.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl couscousia
  • puolikas punaista mietoa chilipalkoa
  • 200 g pitkiä ohuita papuja
  • 1 kpl punasipuli
  • 1 rucolaa
  • 150 g tuorevuohenjuustoa
  • 20-25 mustaa oliivia
  • 2 siivua eilistä hiivaleipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • balsamiviinietikkaa
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä

Valmistusohje

Keitä couscous pakkauksen ohjeen mukaan.

Silppua chilipalon puolikas pienenpieniksi kuutioiksi. Keitä pavut lähes kypsiksi (jos pakasteita, pyöräytä kuumalla pannulla öljyssä).

Silppua punasipuli suikaleiksi. Leikkaa leivästä sentin–parin kuutioita. Paista ne rapeiksi öljyssä.

Sekoita jäähtynyt couscous ja chili. Ripottele couscousia tarjoilulautasille.

Lisää sitten punasipulia, papuja, rucolaa, vuohenjuustoa teelusikallisen kokoisina paloina, oliiveja ja paahdettuja leivänpaloja.

Laita päälle vielä vuohenjuustoa ja rucolaa. Ripottele päälle balsamiviinietikkaa (tai -siirappia) ja oliiviöljyä.

X