Reseptit

Couscouspaprikat

Pienet paprikat saavat täytteekseen mausteista couscousia. Tarjoa täytetyt paprikat esimerkiksi osana runsasta meze-pöytää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 10-12 minipaprikaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 1/2 dl couscousia
  • 1/2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • ripaus kurkumaa
  • 1/2-1 tl juustokuminaa
  • 5 minitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1/2 dl korianterisilppua
  • 1 dl turkkilaista jogurttia

Valmistusohje

1. Halkaise paprikat, poista siemenet. Valuta paprikoille vähän oliiviöljyä, mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Paahda puolikkaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

2. Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita joukkoon öljy, sitruunamehu, kurkuma ja juustokumina. Anna jäähtyä. Lisää silputut tomaatit, punasipuli ja korianteri.

3. Jaa täyte jäähtyneiden paprikoiden pinnalle. Lisää päälle nokare jogurttia.

Kasvikset maistuvat täytettyinä: 

Zaa'atar -mausteseoksella maustetut täytetyt herkkuisenet

Zaa’atar -mausteseoksella maustetut täytetyt herkkusienet

Täytetyt munakoisot

Täytetyt munakoisot

välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Välimerelliset täytetyt kesäkurpitsat

Kotiliesi.fi: Juustolla täytetyt paprikat

 

X