Reseptit

Cupcaket

Suloiset kuppikakut kuorrutetaan vastustamattomaksi herkkupaloiksi raikkaalla sitruuna-tuorejuustokreemillä.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g sulatettua voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu

Kuorrutus

  • 1 dl sitruunatahnaa (lemoncurd)
  • 100 g tuorejuustoa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2–3 dl tomusokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu, vähän jäähtynyt rasva ja maito munavaahtoon.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varoen taikinaan. Lisää lopuksi sitruunamehu ja kuoriraaste.

3. Täytä 2/3 osaa muffinivuoasta taikinalla. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

4. Sekoita kuorrutusainekset keskenään. Näppärimmin sekoittaminen käy sähkövatkaimella. Jaa kuorrutus leivonnaisten päälle ja koristele makusi mukaan.

X