Reseptit

Espanjalainen makkarakeitto

Mainio makkarakeitto syntyy vaihteeksi espanjalaiseen tyyliin mausteisesta chorizosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 150 g chorizo-makkaraa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • pari hyppysellistä chilimurskaa
  • 1 rkl öljyä
  • 4 dl vettä
  • 1 kana- tai lihaliemikuutio
  • 1 tölkki säilyke- (kirsikka)tomaatteja
  • 2–3 dl säilykepapuja
  • 1 rkl balsamicoa
  • silputtua persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa makkara hyvin pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit. Ruskista makkaroita ja sipuleita öljytilkassa hetki, lisää pyree ja chilimurska. Kuumenna hetki.

2. Keitä tomaatteja ja lihalientä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää makkaraseos ja keitä pari minuuttia. Lisää lopuksi pavut ja balsamico, ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Silppua pinnalle reilusti persiljaa.

X