Eteläafrikkalaiset braai-broilerivartaat
Braai-broilerivartaat etelä-afrikkalaisittain eli grillatut broilerivartaat. Broileri saa tässä ohjeessa mausteekseen tabascoa, sitruunaa ja rutkasti yrttejä.
Ainekset
Braai-broilerivartaat
- 4 broilerin rintafileetä
- 2 vihreää paprikaa
marinadi:
- 1 dl öljyä
- 1/2 dl viinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 rkl hunajaa
- 1-2 tippaa tabaskoa
- 1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- 1 tl hienonnettua tuoretta meiramia
- 1 tl hienonnettua tuoretta persiljaa
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
pinnalle:
- suolaa ja NoMU-mausteseosta (poultry tai barbeque)
Lisäksi:
- vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita
Valmistusohje
Braai-broilerivartaat tehdään näin:
1. Leikkaa broilerin rintafileet kuutioiksi. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.
2. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Kaada marinadi broilerikuutioiden päälle ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Voit säädellä vartaiden tulisuutta tabascon määrällä, 1-2 tippaa takaa mieden lopputuloksen, jos pidät tulisemmasta lisää tabascoa vähitellen.
3. Ota broilerikuutiot marinadista ja pujota ne vartaisiin vuorotellen paprikanpalojen kanssa.
4. Grillaa vartaita noin 15 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta pinta suolalla ja NoMU-mausteseoksella.
5. Tarjoa braai-broilerivartaat etelä-afrikkalaisen perunasalaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.
Tiesitkö? Eteläafrikkalaisessa keittiössä on vaikutteita monista kulttuureista. Braai-traditio tarkoittaa grillaamista, ja grillissä kypsennetään kaikkea lihaa strutsista ja krokotiilista antilooppiin, lampaaseen ja lintuihin.
Saatat pitää myös afrikkalaisista lammasvartaista, grillatuista wasabi-broilerivartaista tai broileri-halloumivartaista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Tuliset broilerivartaat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous