Reseptit

Eteläafrikkalaiset braai-broilerivartaat

Braai-broilerivartaat etelä-afrikkalaisittain eli grillatut broilerivartaat. Broileri saa tässä ohjeessa mausteekseen tabascoa, sitruunaa ja rutkasti yrttejä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Braai-broilerivartaat

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 2 vihreää paprikaa

marinadi:

  • 1 dl öljyä
  • 1/2 dl viinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1-2 tippaa tabaskoa
  • 1 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • 1 tl hienonnettua tuoretta meiramia
  • 1 tl hienonnettua tuoretta persiljaa
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä

pinnalle:

  • suolaa ja NoMU-mausteseosta (poultry tai barbeque)

Lisäksi:

  • vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita

Valmistusohje

Braai-broilerivartaat tehdään näin:

1. Leikkaa broilerin rintafileet kuutioiksi. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

2. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Kaada marinadi broilerikuutioiden päälle ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan. Voit säädellä vartaiden tulisuutta tabascon määrällä, 1-2 tippaa takaa mieden lopputuloksen, jos pidät tulisemmasta lisää tabascoa vähitellen.

3. Ota broilerikuutiot marinadista ja pujota ne vartaisiin vuorotellen paprikanpalojen kanssa.

4. Grillaa vartaita noin 15 minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta pinta suolalla ja NoMU-mausteseoksella.

5. Tarjoa braai-broilerivartaat etelä-afrikkalaisen perunasalaatin ja rapeakuorisen leivän kanssa.

Tiesitkö? Eteläafrikkalaisessa keittiössä on vaikutteita monista kulttuureista. Braai-traditio tarkoittaa grillaamista, ja grillissä kypsennetään kaikkea lihaa strutsista ja krokotiilista antilooppiin, lampaaseen ja lintuihin.

Saatat pitää myös afrikkalaisista lammasvartaista, grillatuista wasabi-broilerivartaista tai broileri-halloumivartaista.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tuliset broilerivartaat

X