Reseptit

Ezme, turkkilainen tomaatti-paprikasalaatti

Turkkilainen tomaatti-paprikasalaatti ezme tuo ruokapöytään väriä. Valmistat sen kätevästi alla olevalla reseptillä!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2-3 tomaattia
  • puolikas kurkku
  • 1 punainen paprika
  • 1 vihreä paprika
  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • pieni nippu persiljaa
  • pieni nippu minttua
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.5 rkl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • chilirouhetta

Valmistusohje

Tässä ezmen, turkkilaisen tomaatti-paprikasalaatin ohje.

Huuhdo ja paloittele tomaatit ja kurkku. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Kuori ja paloittele sipulit sekä valkosipulinkynnet. Hienonna persilja ja minttu.

Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja pyöräytä sekaisin.

Lisää tomaattipyree, sitruunamehu, oliiviöljy, sokeri ja suola. Lisää maun mukaan mustapippuria ja chilirouhetta.

Pyöräytä vielä kaikki aineet sekaisin. Kumoa salaatti tarjolle.

X