Reseptit

Falafelit tikuissa

Falafel-tikut ovat hauska kasvisvaihtoehto illalliskutsujen tarjottavaksi. Maistuu varmasti myös lihan ystäville!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pkt (yht. 600 g) pakastettuja falafelpyöryköitä
  • tai
  • 2 prk (n. 300 g) kikherneitä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 silputtu sipuli
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • (1 punainen chili)
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1–1,5 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl tahinia eli seesamitahnaa
  • 2 rkl sitruunamehua

pinnalle:

  • vehnäjauhoja

paistamiseen:

  • rypsiöljyä

Lisäksi:

  • 2 rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni kurpitsa

Valmistusohje

Falafel-tikut ovat hauskaa tarjottavaa erilaisiin juhliin.

1. Kuumenna öljy pannulla, lisää silputtu sipuli, valkosipulinkynnet (ja hyvin hienoksi hakattu chili). Kuullota ainekset pehmeiksi.

2. Huuhtaise kikherneet siivilässä ja kaada monitoimikoneeseen. Lisää sipuli-chiliseos, suola, juustokumina, pippuri, tahini, jauhot ja sitruunamehu. Jauha seos sileäksi.

3. Lisää tarvittaessa tilkka vettä, jos taikina tuntuu kuivalta. Paista falafelit runsaassa öljyssä kauniin ruskeiksi. Pujota uunissa tai pannulla lämmitetyt falafelit cocktailtikkuihin vuorotellen kirsikkatomaattien ja kesäkurpitsapalojen kanssa. Tikut voi asettaa pystyyn halkaistuihin kesäkurpitsoihin. Tarjoa lisäksi dippikastiketta.

X