Reseptit

Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

Tuunaa uunilohi uuteen loistoon. Hienostunut fenkolikastike kruunaa lohiannoksen. Lantusta syntyy muutakin kuin laatikkoa, tee siitä fenkolikuorrutetun uunilohen kaveriksi kevyt ja maukas pyree.

Teksti:
Emma Suominen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 800 g merilohta fileenä
  • 20 g fenkolinsiemeniä
  • 2 tl suolaa

Lanttupyree:

  • 600 g lanttua kuorittuna
  • 1 pieni keltasipuli
  • 2 rkl rasiamargariinia (rasvaa 60 %)
  • 1 l kasvis- tai kanalientä
  • 1 tl suolaa
  • 4 g sahramia
  • 1 dl rasvatonta maitoa

Fenkolikastike:

  • 1 fenkoli
  • 1 rkl margariinia (rasvaa 60 %)
  • 3 dl valkoviiniä
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 7 %)
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta, lanttupyreetä ja fenkolikastiketta

  1. Hiero mausteet merilohen pintaan ja kypsennä 180-asteisessa uunissa puoli tuntia.
  2. Valmista sillä aikaa lanttupyree. Leikkaa kuorittu lanttu sekä sipuli paloiksi ja kuullota niitä pitkään rasvan ja sahramin kanssa kattilassa. Lisää suola sekä kasvisliemi joukkoon ja anna lanttujen hautua kypsiksi. Nosta pehmeät ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Voit säätää lanttupyreen paksuutta makusi mukaan lisäämällä joukkoon keitinlientä tai rasvatonta maitoa. Tarkista lopuksi maku.
  3. Leikkaa fenkoli pieniksi kuutioiksi. Kuullota niitä rasvan kera pitkään ja lisää joukkoon valkoviini. Keitä 10 minuuttia, lisää kerma joukkoon ja anna kiehua hiljalleen vielä viiden minuutin ajan. Siivilöi liemi, tarkista maku ja vaahdota fenkolikastike lopuksi sauvasekoittimella.
  4. Tarjoile fenkolinsiemenillä kuorrutettua uunilohta lanttupyreen ja fenkolikastikkeen kanssa.

Resepti: Alex Nurmi

X