Reseptit

Fiini ahvenkeitto

Onkiahvenien fileointi on työlästä, mutta vaivan palkaksi perkeistä saa loistoliemen fiiniin ahvenkeittoon. Jos kalaonni ei ole suotuisa, liemen voi tehdä myös kalafondista ja ahvenet ostaa valmiina fileinä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g ahvenfileitä
  • 1 l kalalientä
  • 3-4 maustepippuria
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 6-8 perunaa
  • pari kourallista pieniä pinaatinlehtiä
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • tillisilppua

Valmistusohje

Mausta kalafileet kevyesti suolalla. Lisää kuumaan kalaliemeen valkoviini, silputtu sipuli ja maustepippurit. Keitä hiljalleen viitisen minuuttia. Lisää pilkotut porkkanat ja perunat. Keitä kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. Lisää pinaatti keittämisen loppuvaiheessa. Puolita ahvenfileet ja lisää liemeen yhdessä kerman kanssa. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Ota kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna keiton tekeytyä jonkin aikaa. Viimeistele tillisilpulla.

X