Reseptit

Freekeh-salaatti

Freekeh eli vihreä vehnä on maukasta couscousin ja bulgurin tapaan käytettävää paahdettua vehnää. Tarjoa salaatti lammasgalettejen kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g freekeh-vehnää tai bulguria
  • 1 kiinteä kurkku
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 punasipuli
  • 2 kotimaista omenaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl silputtua minttu-korianteri-lehtipersiljaseosta
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

1. Kypsennä freekeh tai bulgur pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise kurkku pitkittäin, kaavi pois siemenet, leikkaa kurkku kuutioiksi. Halkaise tomaatit, poista kanta ja siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Silppua sipuli ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen.

2. Sekoita salaattiainekset keskenään, lisää sitruunamehu, öljy ja yrttisilppu. Mausta salaatti suolalla ja pippurilla. Tarjoa salaatin kanssa lammasgaletteja.

Lisää maistuvia salaatteja:

Broileri-bulgursalaatti

Broileri-bulgursalaatti

970896-bulgursalaatti.jpg

Kisir eli bulgursalaatti

765469-bulgursalaatti_Marstio.jpg

Yrtti-bulgursalaatti

Kotiliesi.fi: Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

X