Reseptit

Georgialainen salaatti

Georgialaisen salaatin kruunaavat kourallinen tuoreyrttejä ja jauhetuista saksanpähkinöistä tehty kastike.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g tomaatteja
  • 1 kapea kurkku
  • 1 punasipuli
  • korianteria ja minttua
  • granaattiomenan siemeniä

Kastike

  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 1–2 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 1–2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl smetanaa tai kermaviiliä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin kastike. Pane saksanpähkinät ja valkosipuli monitoimikoneeseen ja rouhi. Lisää viinietikka, hunaja, juustokumina ja vesi. Pyöräytä sileäksi. Sekoita tahnaan smetana tai kermaviili. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Puolita kurkku, kaavi pois siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi tai renkaiksi. Sekoita salaattiainekset kulhossa. Ripottele salaatin päälle reilusti korianteria ja minttua. Koristele granaattiomenan siemenillä. Tarjoa kastike erikseen.

Katso myös:
Appelsiini-pähkinäsalaatti, Ruoka.fi
Rucola-viinirypälesalaatti, Ruoka.fi
Waldorfin salaatti, Kotiliesi.fi

X