Reseptit

Gluteeniton täytekakku

Gluteeniton täytekakkupohja valmistetaan riisi- ja mantelijauhosta.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja

  • 1 dl täysjyväriisijauhoa
  • 1 dl mantelijauhoa
  • ¼ tl leivinjauhetta
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 50 g rasia-margariinia
  • 1-2 rkl vettä

Täyte

  • 4 dl kasvirasvatuorejuustoa (Sunnuntai vanilja)
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kevytmaitoa
  • 3-4 liivatelehteä

Päälle

  • 3 dl karpaloita (tai puolukoita)
  • 1.5 dl vettä
  • 0.5 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sokeri, nypi sekaan rasva ja lisää vähän vettä.

2. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja paista 200 asteessa 10-15 min.

3. Sekoita kasvirasvatuorejuustoon sokerit, sekä kuuma maito, johon liivate on liuotettu (pehmennä liivate ensin kylmässä vedessä). Levitä pohjalle ja anna hyytyä.

4. Levitä marjat päällimmäiseksi ja kaada niille hyytelösokeriliemi (kuumenna vesi ja sekoita siihen sokeri). Anna hyytyä viileässä.

1 pala: hiilihydraatteja 20,4 g proteiineja 7,3 g rasvoja 11,6 g tyydyttyneitä rasvahappoja 1,7 g ravintokuitua 1,2 g

900 kJ (210 kcal) 1 annos

X