Gluteeniton valkoinen parsakaalipitsa
Tässä pitsassa tomaattikastike korvataan sitruunankuorella ja valkosipulilla maustetulla ranskankermalla. Tattarijauhoista leivottu pohja kypsyy rapeaksi ja on gluteeniton.
Ainekset
- noin 41/2 dl tattarijauhoja
- noin 2 dl vettä
- 3/4 tl suolaa
- 1 rkl öljyä
Täyte
- 1 parsakaali
- 1 prk (200 g) ranskankermaa
- 125 g buffalomozzarellaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 dl juustoraastetta
- 80 g ilmakuivattua kinkkua, esim. prosciuttoa tai serranoa
Kypsän pitsan päälle
- 5 dl salaattisekoitusta
- 1/2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
1. Sekoita tattarijauhot, kylmä vesi, suola ja öljy kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Veden määrä riippuu jauhojen karkeusasteesta. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi, mahdollisimman ohueksi taikinalevyksi. Ripottele taikinan päälle jauhoja, jotta kaulin ei tartu kiinni ja kaulitseminen on helpompaa.
2. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja viipaloi varsi. Sekoita ranskankerma, paloiteltu buffalomozzarellajuusto, hienonnettu valkosipulinkynsi ja raastettu sitruunankuori kulhossa. Levitä pitsapohjan päälle ranskankermaseos. Ripottele päälle juustoraastetta. Levitä juustoraasteen päälle ilmakuivattua kinkkua ja parsakaalit.
3. Paista pitsa 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15–20 minuuttia, kunnes pitsapohjan reunat ovat rapeat. Huuhtele salaattisekoitus ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai kuivaa salaattilingolla kuivaksi. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Levitä kypsän pitsan päälle salaattisekoitusta ja kirsikkatomaatteja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous