Gluteeniton Zolaikakakku
Marjoilla raikastettu Zolaikakakku maistuu kaikille ja sopii myös keliaakikolle. Kakun täytteeksi tulee ihanaa vaniljakiisseliä.
Ainekset
Pohjat:
- 6 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 200 g rouhittuja manteleita
Vaniljakiisseli:
- 2 dl maitoa
- 2 dl kermaa
- 3 keltuaista
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl perunajauhoja
- 1 rkl vaniljasokeria
- 100 g voita
Väliin ja pinnalle:
- pakastemarjoja
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.
2. Piirrä leivinpaperille kolme halkaisijaltaan noin 18 sentin ympyrää.
3. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.
4. Kääntele sokeri ja mantelirouhe varovasti vaahtoon. Levitä taikina pohjiksi ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät.
5. Pane kiisseliä varten maito, kerma, perunajauhot, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, lisää voi nokareina ja mausta vaniljasokerilla.
6. Kokoa kakku levittämällä kiisseliä pohjien väliin ja päälle. Voit lisätä kerrosten väliin marjoja tai käyttää niitä ainoastaan kakun koristeena. Koristele kakun pinta myös paahdetuilla mantelilastuilla.
Lisää gluteenittomia joululeivonnaisia:
Kotiliesi.fi: Gluteenittomat hedelmäpiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous