Reseptit

Gluteeniton Zolaikakakku

Marjoilla raikastettu Zolaikakakku maistuu kaikille ja sopii myös keliaakikolle. Kakun täytteeksi tulee ihanaa vaniljakiisseliä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohjat:

  • 6 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 200 g rouhittuja manteleita

Vaniljakiisseli:

  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 keltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 100 g voita

Väliin ja pinnalle:

  • pakastemarjoja
  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.

2. Piirrä leivinpaperille kolme halkaisijaltaan noin 18 sentin ympyrää.

3. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi.

4. Kääntele sokeri ja mantelirouhe varovasti vaahtoon. Levitä taikina pohjiksi ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes pohjat ovat kypsät.

5. Pane kiisseliä varten maito, kerma, perunajauhot, sokeri ja keltuaiset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehumapisteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta kattila pois liedeltä, lisää voi nokareina ja mausta vaniljasokerilla.

6. Kokoa kakku levittämällä kiisseliä pohjien väliin ja päälle. Voit lisätä kerrosten väliin marjoja tai käyttää niitä ainoastaan kakun koristeena. Koristele kakun pinta myös paahdetuilla mantelilastuilla.

Lisää gluteenittomia joululeivonnaisia:

Mantelikakku

Puolukkainen mantelikakku

846105-kakku.jpg

Suklaa-taateli-marenkikakku

975815-gluteeniton_valkosuklaa_kaaretorttu.jpg

Gluteeniton valkosuklaa-unelmatorttu

Kotiliesi.fi: Gluteenittomat hedelmäpiiraat

X