Reseptit

Gluteenittomat runebergintortut

 Leivo nyt herkulliset Runebergin tortut, jotka sopivat myös keliaakikoille. Voit paistaa Runebergin tortut myös isoissa muffinivuoissa.

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gluteenittomat runebergintortut

  • 150 g rasiamargariinia
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
  • 1.5 dl gluteenittomia korppujauhoja
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 1 tl leivinjauhetta

koristeluun:

  • 1 dl tomusokeria tai valmista sokerikuorrutusta(1/2 rkl vettä)
  • 1.5 dl adelmahilloa

Valmistusohje

Gluteenittomat runebergintortut tehdään näin:

1. Vaahdota rasva ja sokeri kulhossa ja lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne rasva-sokerivaahdon ja kananmunien joukkoon.
3. Voitele vuoat ja aseta pellille leivinpaperin päälle, täytä vuoat taikinalla hiukan yli puolen välin.
4. Aseta lusikallinen vadelmahilloa jokaisen leivonnaisen päälle ja paista niitä 200 asteessa noin 20 minuuttia kauniin ruskeiksi.
5. Sekoita kuorrutusta varten tomusokeriin vettä ja koristele sillä gluteenittomat runebergintortut, lisää myös vadelmahilloa.

1240 kJ (290 kcal)/ 1 kpl
36 g hiilihydraatteja
15 g rasvoja
4 g proteiineja

Kaipaatko perinteisten runbergintorttujen sijaan jotain uutta? Kokeile Runebergin kääretorttua tai Runebergin mantelikakkua.

Katso myös Kotiliesi.fi:n Suklaapossu-blogin munattoman Runebergin kakun ohje.

X