Graavilohella ja munavoilla täytetty ruisleipä
Täytetty leipä mielessä? Munavoi, graavilohi ja marinoitu punasipuli tekevät tästä täytetystä ruisleivästä lyömättömän. Kokeile!
Ainekset
Munavoi
- 4 keitettyä kananmunaa
- 50 g pehmeää voita
- ripaus mustapippuria
Marinoitu punasipuli
- 1 kpl punasipuli ohuina renkaina
- 1-2 rkl väkiviinaetikkaa
- 1 rkl kylmää vettä
- 1 ripaus sokeria
- 1 ripaus suolaa
Lisäksi
- 4 kpl revittyä ruispalaleipää (8 viipaletta)
- 12 kpl ohutta viipaletta graavilohta
- tuoretta lehtipersiljaa
Valmistusohje
Graavilohella ja munavoilla täytetty leipä valmistuu näin.
1. Tee ensin munavoi. Ota voi huoneenlämpöön. Murskaa kananmunat haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä voi. Mausta mustapippurilla.
2. Marinoi sitten punasipuli. Laita punasipulirenkaat kulhoon ja sekoita joukkoon etikka, vesi, sokeri ja suola. Kääntele maut sekaisin ja jätä maustumaan.
3. Tee täytetty leipä. Paahda ruisleipäviipaleet ja anna jäähtyä hieman. Jaa munavoi tasaisesti neljälle ruisleipäpalalle. Lisää pinnalle graavilohiviipaleet, punasipulirenkaita ja tuoretta lehtipersiljaa.
4. Nosta loput leipäpalat kansiksi ja tarjoile tai pakkaa täytetty leipä mukaan evääksi.
Katso myös: Metsästäjän leipä on klassikko!
Katso myös Kotiliesi.fi: Mufuletta – täytteet tekevät leivän
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous