Reseptit

Granolaa ja maitorahkaa

Granolassa on kuidukasta hiilihydraattia ja terveellisiä siemeniä sekä pähkinää. Kun se tarjoillaan maitorahkan ja marjojen kera, ravintoainekoostumus on kohdillaan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Granola

  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • ½ dl pellavansiemenrouhetta
  • ½ dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl rypsi- tai kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl pähkinöitä rouhittuina

Tarjoiluun

  • 8 dl maitorahkaa
  • 2 dl kotimaisia pakastemarjoja sulatettuina

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kaura- ja kookos-hiutaleet, pellavansiemenrouhe, auringonkukansiemenet, öljy ja hunaja.

2. Kaada seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda sitä 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Kääntele aineksia kerran paahtamisen aikana paistinlastalla.

3. Ota granola uunista ja sekoita joukkoon pähkinärouhe. Jäähdytä. Säilytä granola ilmatiiviissä astiassa.

4. Lusikoi aamiaiskulhoihin maitorahkaa ja lisää päälle granolaa sekä marjoja.

Katso myös: Mustikka-saksanpähkinägranola, Ruoka.fi
Karpalo-granolaruudut, Ruoka.fi
Ruis-muromysli, Kotiliesi.fi

X