Reseptit

Grillattu entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi

Entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi maistuvat lämpiminä kesäiltoina.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Seppo Saarentola

Herkullista grillattavaa naudan lihasta: entrecôte ja lipstikka-sitruunavoi maistuvat lämpiminä kesäiltoina.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu entrecôte:

  • 4 entrecôte-pihviä
  • rypsiöljyä
  • 2 tl grillausrubia

Maustevoi:

  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl hienonnettua lipstikkaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Grillattu entrecôte ja lipstikka-situunavoi valmistuu näin:

1. Ota entrecôte-pihvit huoneenlämpöön tunti pari ennen grillaamista. Sipaise pinnat rypsiöljyllä ja mausta molemmin puolin ripauksella grillausrubia.

2. Sekoita pehmeään voihin lipstikka, sitruunan kuoriraaste ja mehu sekä ripaus suolaa.

3. Grillaa pihvit hyvällä lämmöllä molemmin puolin noin 3 minuuttia ja kääri ne sitten folioon vetäytymään muutamaksi minuutiksi. Leikkaa pihvit halutessasi ohuiksi viipaleiksi.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin grillaat kasviksia

X