Reseptit

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi

Grillattu maissi on grilliaterian huipennus. Korianteri-limettimaustevoi antaa jännittävän makusäväyksen. Katso grillatun maissin resepti!

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Loppukesästä on kotimaisen maissin aika. Kokeile sitä grillattuna maustevoin kanssa, salaateissa tai pannareiksi pyöräytettynä.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi:

  • 4-8 kpl tuoretta maissia
  • 125 g voita
  • 1 kpl limetin raastettu kuori
  • 2 rkl hienonnettua korianteria
  • 1 rkl limettimehua

Valmistusohje

Grillattu maissi valmistuu näin:

1. Valmista ensin maustevoi. Sekoita pehmeän voin joukkoon limettiraaste, hienonnettu korianteri ja limettimehu. Muotoile voista pötkö leivinpaperipalan välissä. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.

2. Aseta maissit suojuslehtien kanssa grilliin. Kypsennä useasti käännellen 15–20 minuuttia, kunnes suojuslehdet ovat hiiltyneet. Poista suojuslehdet ja kanta ja tarjoile grillattu maissi maustevoin kera.

Katso myös: Lehtikaalisalaatti grillatusta maissista

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitetty maissi

X