Reseptit

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

Tässä Kira Åkerström-Kekkosen salaatissa fetajuuston suolaisuus ja grillatun maissin makeus. Raikas sitruuankastike tuo viime silauksen, Täydellistä!

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Lehtikaalin aavistuksen sitkeä rakenne pehmenee miellyttäväksi, kun siitä poistaa kovan keskiruodin ja hieroo pienemmäksi silputtuja lehtiä käsissä sitruunatilkan ja suolaripauksen kanssa.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti:

  • 200 g lehtikaalia
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 6 kokonaista tuoretta kypsentämätöntä maissia
  • 1 dl tiiviisti paineltua basilikaa
  • 1 dl tiiviisti paineltua korianteria
  • 1 vihreä chili
  • 100 g fetaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Poista lehtikaalista kova keskikanta ja hienonna lehdet. Laita isoon kulhoon ja hiero lehtiin sitruunanmehu ja ripaus suolaa. Laita jääkaappiin odottamaan.

2. Grillaa maissit kypsiksi ja leikkaa maissinjyvät veitsen avulla lehtikaalin joukkoon. Hienonna yrtit. Poista chilistä siemenet ja hienonna.

3. Murusta feta salaattiin ja sekoita mukaan yrtit, chili ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla.

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin
Tulinen romesco-kastike grilliruoille
S’mores-keksit marjahillokkeella
Raikkaat yrttiribsit
Grillattu punakaali-tahinislaw
Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä
Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Katso myös:

Paistettua lohta ja perunalehtikaalisalaattia, Ruoka.fi

Grillattu maissi ja korianteri-limettivoi, Ruoka.fi

Lehtikaali-caesarsalaatti, Kotiliesi.fi

X