Reseptit

Grillattu olutbroileri

Höyrysäiliön tai oluttölkin avulla valmistettu olutbroileri maustetaan mausteseoksella, jonka voit halutessasi sekoittaa myös itse. Valmis liha tarjoillaan salaatin ja kasvisten kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kokonainen jyväbroileri
  • öljyä
  • 2 rkl valmista pintaan hierottavaa mausteseosta

Lisäksi:

  • 1 oluttölkki tai olutta höyrysäiliöön

Valmistusohje

Grillattu olutbroileri kypsyy meheväksi telineessä, jossa on oluella täytettävä höyrysäiliö.

Hiero linnun pintaan öljyä ja mausteseos. Voit myös itse sekoittaa mieleisesi mausteseoksen.

Avaa oluttölkki, jos käytät sitä, ja kaada puolet oluesta pois. Pujota tölkki broilerin sisään.

Jos käytät broilerin kypsentämiseen tarkoitettua telinettä, kaada olut höyrysäiliöön ja pujota broileri telineeseen. Pane haudutuskansi broilerin avoimeen aukkoon ja työnnä siipien kärjet broilerin kaulan taakse.

Grillaa broileria epäsuoralla menetelmällä keskilämmöllä, kunnes lihasta tihkuva neste on kirkasta. Kypsyminen vie aikaa 1–1 1⁄2 tuntia. Epäsuorassa menetelmässä briketit ovat grillin reunoilla ja kaasugrillissä ruoan alla olevat polttimot on sammutettu.

Tarjoa olutbroileri grillattujen kasvisten ja raikkaan salaatin kanssa.

X