Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti
Tämä salaatti sopii loistavasti myös savustetun lohen kanssa tarjottavaksi.
Ainekset
Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti:
- 600 g keitettyjä uusia perunoita
- 1 nippu vihreää parsaa
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- 3 rkl oliiviöljyä
- 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
- 200 g halloumijuustoa viipaleina
- 1 dl hienonnettua persiljaa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Viipaloi tai puolita perunat ja leikkaa parsojen tyvestä parin sentin vaalea puiseva pala pois. Paloittele parsat tarvittaessa.
2. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu ja raastettu kuori sekä ripaukset suolaa ja mustapippuria.
3. Kuumenna puolet öljystä muurikalla ja lisää perunat. Paista niihin hetki väriä ja lisää parsat sekä valkosipuli. Kääntele hetki ja jaa seos lautasille. Grillaa halloumiviipaleet nopeasti molemmin puolin kullanruskeiksi ja nostele perunoiden ja parsojen päälle.
4. Valutapinnalle loppu kastike ja viimeistele hienonnetulla persiljalla tai basilikalla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous