Reseptit

Grillattu porsaan sisäfilee ja avokadosalsa

Porsaan sisäfilee maistuu grillattuna avokadosalsan kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 porsaan sisäfilee

marinadi:

  • 3 rkl öljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl chilijauhetta
  • rouhittua mustapippuria

salsa:

  • 1 avokado
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1/2 ruukullista basilikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

Lisäksi:

  • 1-2 kesäkurpitsaa
  • (1-2 paprikaa)
  • öljyä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Grillattu porsaan sisäfilee tarjoillaan avokadosalsan ja grillattujen vihannesten kanssa.

Poista fileestä kalvo ja pane filee sopivan kokoiseen astiaan tai tukevaan muovipussiin.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi porsaanfileen päälle. Kääntele fileetä astiassa tai tiiviisti suljetussa muovipussissa niin, että se maustuu kauttaaltaan. Anna maustua pari tuntia huoneenlämmössä tai yön yli jääkaapissa.

Tee sillä aikaa salsa. Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Kuori ja hienonna avokadonpuolikkaat. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhdo ja hienonna tomaatit. Hienonna basilika. Sekoita keskenään kaikki hienonnetut aineet ja sekoita joukkoon öljy sekä balsamiviinietikka.

Huuhdo ja viipaloi kesäkurpitsa. Paksut kesäkurpitsat kannattaa viipaloida poikittain ja pienet kesäkurpitsat pituussuunnassa. Huuhdo ja halkaise paprikat, jos käytät niitä. Poista paprikoista kanta sekä siemenet ja leikkaa paprikanpuolikkaat pariin osaan. Voitele ne öljyllä ja mausta maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.

Sytytä hiillos tai kuumenna kaasugrilli.

Ota filee marinadista ja nosta se grilliritilälle. Grillaa fileetä 30–45 minuuttia silloin tällöin käännellen, kunnes se on joka puolelta kauniin ruskea ja sisältä mehevän kypsä. Jos fileen pinta uhkaa tummua liikaa, voit kypsentää sitä loppuajan folioon käärittynä.

Nosta viimeisten viiden minuutin ajaksi kesäkurpitsaviipaleet ja paprikanpalat ritilälle. Käännä ne kerran grillaamisen aikana, että ne ruskistuvat molemmilta puolilta kauniin värisiksi.

Tarjoa filee grillattujen vihannesten ja salsan kanssa.

X