Reseptit

Grillattu sitruunalohi

Tässä ruoka, joka sopii koko perheelle. Kun tarjoat grillilohta vauvalle, kypsennä hänen palansa ilman mausteita ja tarjoa sormiruokana tai soseutettuna parsakaalin ja perunan kanssa.

Teksti:
taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kirjolohifileetä
  • tilkka öljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • raastettua luomusitruunan kuorta
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1/4 tl sitruunapippuria
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • silputtua ruohosipulia ja/tai tilliä

Valmistusohje

Nypi lohesta tarkasti pois ruodot. Leikkaa lohifilee nahkoineen neljäksi palaksi. Pane palat kaksinkertaisen foliopaperin päälle. Käännä folioarkin reunat siten, että syntyy foliovuoka. Levitä öljy ja sitruunamehu lohipalojen päälle. Raasta päälle sitruunan kuorta. Mausta suolalla, pippurilla ja savupaprikalla. Anna kalan maustua jonkin aikaa. (Grillaa vauvan lohipala ilman mausteita.)

Voit grillata lohen joko uuni- tai kaasugrillissä. Kuumenna grilli ja pane lohi folioalustalle grilliritilöille tai uunigrillin vastusten alle. Grillaa 10–15 minuuttia tai kunnes kalapalojen pinta on saanut väriä ja lohi on keskeltä juuri ja juuri kypsää. Ripottele vihersilppua kypsien kalapalojen päälle.

Lohi on mainio kala grilliin:

Lohi_sitruunavartaat

Lohi-sitruunavartaat

teriyakilohi

Teriyakilohi

seesami-inkiväärilohivartaat

Seesami-inkiväärilohivartaat

Kotiliesi.fi: Barbecuelohi ja kurkkukastike

X