Reseptit

Grillattu thaikala

Kokonaisena grillattu kuha on saanut pinnalleen raikkaan mausteisen thai-kastikkeen. Kuhan sijaan voit grillata myös siikaa.

Teksti:
taina salovaaraina salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kuhaa tai siikaa (á400g)
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • 1 limetti
  • 1/2 tl pippuria

Kastike

  • 2 rkl silputtua inkivääriä
  • 2 chiliä
  • 1/2 dl vähäsuolaista soijaa
  • 1/2 dl limettimehua
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl sokeri
  • 2 rkl silputtua korianteria

Koristeeksi

  • minttua ja/tai thaibasilikaa

Valmistusohje

1. Pyydä kauppiasta suomustamaan kalat. Tee kalojen pintaan viiltoja, suolaa kalat sisältä sekä päältä ja mausta pippurilla. Viipaloi limetti ja pane viipaleet kalojen sisään.

2.Kiedo kalat leivinpaperin sisään ja pane halsteriin. Grillaa noin 5 minuuttia molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä. Anna kalojen levätä paperin sisällä 10 minuuttia ennen paperin poistamista.

3.Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kalat tarjoiluvadeille, kaada päälle kastike ja lisää koristeeksi yrttejä.

Kokonainen kala on näppärä grillattava:

Grillattua_kalaa_ja_kesavihanneksia

Grillattua kalaa ja kesävihanneksia

Grillattua kalaa ja Charmoula-kastiketta

Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

kokonaisena grillatut silakat

Kokonaisena grillatut silakat

Kotiliesi.fi: Vietnamilainen kala

X