Grillattu thaikala
Kokonaisena grillattu kuha on saanut pinnalleen raikkaan mausteisen thai-kastikkeen. Kuhan sijaan voit grillata myös siikaa.
Ainekset
- 2 kuhaa tai siikaa (á400g)
- 2 tl hienoa merisuolaa
- 1 limetti
- 1/2 tl pippuria
Kastike
- 2 rkl silputtua inkivääriä
- 2 chiliä
- 1/2 dl vähäsuolaista soijaa
- 1/2 dl limettimehua
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sokeri
- 2 rkl silputtua korianteria
Koristeeksi
- minttua ja/tai thaibasilikaa
Valmistusohje
1. Pyydä kauppiasta suomustamaan kalat. Tee kalojen pintaan viiltoja, suolaa kalat sisältä sekä päältä ja mausta pippurilla. Viipaloi limetti ja pane viipaleet kalojen sisään.
2.Kiedo kalat leivinpaperin sisään ja pane halsteriin. Grillaa noin 5 minuuttia molemmin puolin kohtalaisella lämmöllä. Anna kalojen levätä paperin sisällä 10 minuuttia ennen paperin poistamista.
3.Sekoita kastikeainekset keskenään. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä kalat tarjoiluvadeille, kaada päälle kastike ja lisää koristeeksi yrttejä.
Kokonainen kala on näppärä grillattava:
Grillattua kalaa ja kesävihanneksia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous