Reseptit

Grillattua broileria ja tomaatti-sipulisalaattia

Grillibroileri on kevyt ja vähärasvainen illallisvaihtoehto. Tomaatti-sipulisalaatti antaa annokseen väriä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Tomaatti-sipulisalaatti tekee broilerista ihanan mehevän.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl chilijauhetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Salaatti

  • 2 isoa kypsää pihvitomaattia
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tomaatti-sipulisalaatti antaa grillibroilerille makua ja mehevyyttä.

1. Valmista ensin salaatti. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi hedelmäliha. Hienonna punasipuli ja valkosipulin kynsi. Sekoita salaatin ainekset kulhossa ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

2. Leikkaa broilerin rintafileet 2‒3 osaan. Sekoita öljy, paprikajauhe ja chili keskenään, ja hiero seos fileisiin. Lisää loput mausteet.

3. Grillaa palat kypsiksi.Nostele broilerin palat vadille ja lusikoi päälle tomaatti-sipulisalaattia.

Katso myös:

Kananrintaa ja mustapapusalaattia, Ruoka.fi

Grillattua broileria ja pyttipannua, Ruoka.fi

Broilerikäärö, Kotiliesi.fi

X