Reseptit

Grillattua kalaa charmoula-kastikkeella

Kokonaisena grillattu kala on kivaa kesäruokaa. Tarjoa lisänä maukasta charmoula-kastiketta.

Teksti:
Kira Åkerström-Kekkonen
Kuvat:
Sara Remington

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

charmoula-kastike

  • 1/2 säilötty sitruuna* (tai 1 sitruunan kuori säikeiksi kuorittuna)
  • 2 dl tiiviisti paineltua lehtipersiljaa
  • 1 dl tiiviisti paineltua korianteria
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 1/2 rkl sitruunanmehua
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 1/2 rkl jauhettua juustokuminaa
  • suolaa

Lisäksi

  • 2 keskikokoista kokonaista suomustettua siikaa (tai muuta kalaa)
  • suolaa
  • öljyä

Valmistusohje

Grillaa kaloja lempeällä lämmöllä grillissä. Voit myös sujauttaa kalat halsteriin.

1. Huuhtele säilötty sitruuna. Erottele liha kuoresta, käytä ainoastaan kuori. Laita kaikki kastikeainekset monitoimikoneeseen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja sekoita rouhevaksi tahnaksi. Mausta kevyesti suolalla.

2. Suolaa kalat sisältä ja ulkoa. Hiero puolet charmoula-kastikkeesta kalojen sisälle ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.

3. Öljyä maustuneet kalat ja grillaa miedolla lämmöllä 8–10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes kala on kypsää (selkäevä irtoaa helposti vetämällä). Tarjoile ylijääneen charmoula-kastikkeen kanssa.

*Saatavilla hyvinvarustetuista ruokakaupoista tai etnisistä kaupoista

Poimi myös nämä Kiran reseptit grillibileisiin:

Kiran avokado-jogurttikastike grillijuhliin Tulinen romesco-kastike grilliruoille Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti S’mores-keksit marjahillokkeella Raikkaat yrttiribsit Grillattu punakaali-tahinislaw Kasvisvartaat minttu-pähkinäöljyllä

Katso myös:

Grillattu teriyakilohi, Ruoka.fi

Täytetty kala valmistuu grillissä, Ruoka.fi

Grillattu siika, Kotiliesi.fi

X