Reseptit

Grillattuja kasviksia ja fetajuustoa

Grillatut kasvikset ja fetajuusto sopivat tässä muodossaan myös lämpimäksi grillattujen pitaleipien täytteeksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni munakoiso
  • 1 punasipuli
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1.5 rkl hunajaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria
  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 3 rkl minttua hienonnettuna
  • 200 g fetajuustoa

Valmistusohje

 

1. Pese vihannekset ja kuivaa ne. Leikkaa ne reiluiksi paloiksi ja laita foliovuokaan. Sekoita joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu, hunaja sekä suolaa ja mustapippuria. Nosta vuoka grilliin ja grillaa kasviksia välillä hieman käännellen niin, että ne kuumenevat, mutta niissä säilyy vielä purutuntuma.

2. Nosta vuoka grillistä ja jäähdytä hieman.

3. Kääntele kasvisten joukkoon sitruunan raastettu kuori, lehtipersilja ja minttu.

4. Murenna päälle fetajuusto ja tarjoile.

X