Grillattuja vihreitä kasviksia ja valkosipulikastiketta

Grillattuja vihreitä kasviksia ja valkosipulikastiketta 

4 annosta
alle 30 min
Helppo
Grillatut vihreät kasvikset tarjotaan valkosipulikastikkeen kanssa.

Ainekset

1 nippu vihreää parsaa
200 g broccoliinia
1 iso romaine- tai cosmopolitansalaatti
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
2 kypsää avokadoa

kastike

2-3 valkosipulinkynttä
1 1/2 dl pehmeää tofua
1 dl öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset korkeaan kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi. Tarkista maku.

2. Huuhtele ja kuivaa parsat ja broccolinit. Leikkaa parsojen tyvestä 3-4 cm pitkä puiseva pala pois. Siisti myös broccolinit. Poista salaatista huonot uloimmat lehdet. Leikkaa salaatti lohkoiksi niin, että lehdet pysyvät kiinni toisissaan. Puolita avokadot ja poista kivet. Leikkaa lohkoiksi.

3. Laita kaikki kasvikset isoon kulhoon ja kääntele joukkoon öljy sekä ripaus suolaa.

4. Lado parsat ja broccolinit grilliin ja grillaa muutama minuutti niin, että niissä vielä säilyy napakka rakenne. Lisää salaatti- ja avokadolohkot grilliin noin minuutiksi. Kääntele välillä.

5. Nostele kasvikset lautasille tai vadille. Lusikoi päälle kastiketta.

Kasvikset sopivat grilliin:

Grillattu_peruna_halloumisalaatti

Grillattu peruna-parsa-halloumisalaatti

grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti

Salaatti_grillatuista_kasviksista

Salaatti grillatuista kasviksista

Kotiliesi.fi: Grillattu salaatti ja limetti-jogurttikastike

Avainsanat