Grillatut broilerinsiivet ja harissatahna
Harissan kotimaa on Tunisia. Se sopii erityisen hyvin mausteeksi kanaruokiin ja erilaisiin patoihin. Kotitekoisesta harissatahnasta voit tehdä lempeän tai tulisen chilin määrää ja laatua säätelemällä. Harissaa on käytetty sekä broilerinsiipien marinointiin että valeluun grillauksen aikana. Lopun kastikkeesta voit vielä käyttää siipien dippaamiseen.
Ainekset
- 800 g broilerinsiipiä
Marinadi
- 1 dl jogurttia
- 2 rkl harissatahnaa
Sivelyyn
- 2 rkl öljyä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1/2 dl harissatahnaa
- 1 rkl hunajaa
- 1 tl hiutalesuolaa
Harissatahna
- 1 iso punainen paprika
- 1 tl korianterin siemeniä
- 1 tl juustokuminan siemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 iso punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- noin 3 vahvaa tai mietoa chilinpalkoa
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 2–3 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita harissa jogurttiin. Pane broilerinsiivet muovipussiin, kaada päälle jogurtti. Sulje pussi ja pusertele sitä niin, että kaikki siivet peittyvät marinadiin. Anna maustua vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
2. Sekoita mausteöljy. Pyyhkäise marinadi siivistä paperilla. Pane siivet grilliritilälle tai uunipellille. Grillaa siivet välillä käännellen joko grillissä tai uunissa. Valele siipiä silloin tällöin mausteöljyllä.
Harissatahna
1. Paahda paprika kuumassa uunissa tai grillissä mustapilkkuiseksi. Anna jäähtyä muovipussissa, vedä kuori pois. Poista siemenet.
2. Paahda korianterin ja juustokuminan siemeniä hetki kuivalla pannulla. Jauha siemenet. Pane valkosipulinkynnet, paloiteltu sipuli ja halkaistut chilit kuivalle kuumalle pannulle. Paahda niitä muutamia minuutteja.
3. Pane kaikki ainekset teholeikkuriin tai monitoimikoneeseen ja jauha kastikkeeksi. Harissa säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Hurmaannu afrikkalaisesta keittiöstä:
Kotiliesi.fi: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous