Reseptit

Grillatut broilerivartaat

Grillattujen broilerinvartaiden salaisuus on marinadissa, joka valmistetaan hunajasta, sitruunasta, yrteistä ja chilistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä

marinadi:

  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • rouhittua mustapippuria

pinnalle:

  • mineraalisuolaa
  • tuoreita yrttejä

Lisäksi:

  • vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita

Valmistusohje

Grillatut broilerivartaat marinoidaan herkullisiksi hunajalla, sitruunalla, yrteillä ja chilillä. Grillatut broilerivartaat maistuvat salaattien kera. Muista liottaa puuvartaat hyvissä ajoin ennen grillausta.

Leikkaa broilerin rintafileet pituussuunnassa kolmeksi suikaleeksi. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi broilerisuikaleiden päälle. Peitä ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.

Pyyhi broilerisuikaleista enin marinadi pois ja pujota suikaleet vedessä liotettuihin puuvartaisiin tai metallivartaisiin. Grillaa vartaita noin kahdeksan minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta kypsät vartaat maun mukaan mineraalisuolalla ja tuoreilla yrteillä.

X