Reseptit

Grillatut, tuliset jättikatkaravut

Tuliset jättikatkaravut ovat mausteinen sormiruoka, joka tarjoillaan salaatinlehtien kera.

Teksti:
Visa Nurmi
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3-4 raakaa jättikatkarapua henkeä kohti
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3-4 rkl soijakastiketta
  • 3-4 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1-2 valkosipulinkynttä murskattuna

Valmistusohje

Tarjoa grillatut, tuliset jättikatkaravut rapeiden salaatinlehtien kanssa.

Anna rapujen sulaa hitaasti jääkaapissa. Kuori ravut, mutta jätä pieni häntä panssaria jäljelle. Se on kaunis ja siitä on hyvä pitää kiinni sormin syötäessä.

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi rapujen päälle. Anna maustua muutama tunti. Aseta ravut vaikkapa talouspaperin päälle, jotta enin osa öljystä poistuu pinnasta.

Grillaa nopeasti kuumalla grillillä niin, että ravut jäävät mediumeiksi sisältä. Kokeile tämä grillaamalla ensin yksi ja maistamalla.

X