Reseptit

Grillatut vihannekset

Grillatut vihannekset valmistuvat suurina paloina ritilällä tai pienempinä paloina vartaisiin pujoteltuina.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Grillatut kasvikset tuovat terveellisen väriläiskän ateriaan.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 purjosipuli
  • vettä
  • mineraalisuolaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 2-4 esikypsennettyä maissintähkää

marinadi:

  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 2 rkl hunajaa tai siirappia
  • 2 tl grillausmaustetta
  • 2 tl kuivattua basilikaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

 

Huuhdo ja paloittele purjosipuli. Keitä purjosipulinpaloja mineraalisuolalla maustetussa vedessä noin viisi minuuttia. Valuta palat.

Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat.

Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi vihannesten päälle. Anna maustua jonkin aikaa.

Grillaa vihanneksia muutama minuutti, kunnes ne ovat kauniin värisiä ja tulikuumia. Valele vihanneksia grillauksen aikana marinointiliemellä.

X