Reseptit

Grillatut wasabi-broilerivartaat

Broilerivartaat kypsyvät parhaiten, kun niitä ei asettele tikkuihin aivan vieri viereen. Marinadi-öljyseos antaa vartaille kauniin raidotuksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g broilerin rintafileitä

marinadi:

  • 1 dl vähäsuolaista soijaa
  • 1 rkl wasabitahnaa
  • 1 tl hienonnettua inkivääriä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl maizenaa

voiteluun:

  • marinadia + öljyä
  • sormisuolaa

Valmistusohje

Topakasti maustetut grillatut wasabi-broilerivartaat maistuvat riisiviinietikalla kirpeytetyn kaali-retikkaraasteen ja wasabimajoneesin kanssa.

1. Mittaa soija, wasabi, inkivääri, etikka, maizena ja sokeri kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.

2. Leikkaa broilerinfileet noin kahden sentin kokoisiksi paloiksi, pane palat muovipussiin, kaada päälle liemi. Pusertele pussia niin, että kaikki palat peittyvät. Anna maustua noin 1 tunti.

3.Ota talteen 1/2 dl marinadia ja sekoita siihen 1 rkl öljyä. Pujota liemestä valutetut ja talouspaperilla kuivatut broileripalat kylmässä vedessä liotettuihin bambutikkuihin. Älä työnnä paloja aivan kiinni toisiinsa, jotta liha kypsyy kauttaaltaan tasaisesti.

4. Grillaa vartaita parilalevyllä, kunnes ne ovat kypsät. Voitele marinadi-öljyseoksella ja siirrä grilliritilälle, jos haluat vartaiden pintaan kauniin raidoituksen.

5. Ripottele valmiille vartaille vähän sormisuolaa. Tarjoa lisänä wasabilla ja sitruunalla maustettua majoneesia ja porkkana-retikkaraastetta.

X