Habanerokitchen: Cajun-broileripyörykät ja Shiracha-jugurttikastike

Habanerokitchen: Cajun-broileripyörykät ja Shiracha-jugurttikastike 

Mainos
30-60 min
Keskitaso

Ainekset

Cajun-broileripyörykät:

400 g broilerin jauhelihaa
2 rkl smetanaa
3 tl Urtekram Cajun-mix -mausteseosta
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Leivittämiseen:

1 tl Urtekram sinappijauhetta
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl vehnäjauhoja
3 tl Urtekram Cajun-mix -mausteseosta
suolaa
mustapippuria
1 kananmuna

Shiracha-jugurttikastike:

2 dl maustamatonta jogurttia
3 tl Srirachakastiketta
2 tl sinappia
1 tl sokeria
suolaa
pippuria

Valmistusohje

Valmista ensin kastike. Sekoita kaikki kunnolla sekaisin ja laita jääkaappiin kelmun alle.

Valmista Cajun-broileripyörykät. Ota broilerinjauheliha ajoissa huoneenlämpöön.
Lisää sekaan cajunmix, suola, mustapippuri ja smetana sekä kananmuna. Sekoita kunnolla sekaisin ja mielummin lihasyyt rikki.

Valmistele leivitys. Riko kananmuna yhdelle lautaselle. Murskaa seesaminsiemenet morttelissa tai jotenkin muuten, mutta ei ole välttämätön. Laita lautaselle seesaminsiemenet, mausteet, vehnäjauho ja sekoita kaikki kunnolla. Kostuta kädet kylmällä vedellä ja leivo pyöreitä ”pullia” massasta. Käytä ensin rikotussa kananmunassa ja leivitä jauhoissa. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tarjoile tuoreen salaatin ja Sriracha-jogurttikastikkeen kanssa.

Habanerokitchen-blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Tunnisteet

Raaka-aineet:

Avainsanat