Reseptit

Härkää kastikkeessa

Herkullinen annos viimestellään pähkinöillä ja silputulla kevätsipulilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • ripaus sokeria
  • mustapippuria

Kastike

  • 1/2 dl gluteenitonta soijaa
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 1 dl vettä
  • 2 tl perunajauhoja
  • 1/4–1/2 tl suolaa

Pinnalle

  • silputtua kevätsipulia
  • suola- tai cashewpähkinöitä

Lisäksi

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuiksi suikaleiksi. Puolita ja suikaloi sipulit. Viipaloi tai hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna vokissa 1 rkl öljyä. Lisää sipulit sekä ripaus sokeria. Paista sipulit sekoitellen kullanruskeiksi. Nosta sipulit pois vokista.

2. Huuhtaise pannu ja kuumenna se uudelleen kuumaksi. Lisää 1/2 rkl öljyä ja puolet lihasuikaleista. Paista sekoitellen, kunnes liha on kauniisti ruskistunut, mausta mustapippurilla. Pyyhi pannu ja ruskista loput lihasuikaleista samaan tapaan. Yhdistä pannulla liha ja sipulit.

3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada seos pannulle. Kiehauta, tarkista maku ja ripottele valmiin ruoan pinnalle silputtua kevätsipulia ja rouhittuja pähkinöitä.

Lisää ruokia naudasta:

Grillipihvi_PH

Gratinoidut tomaatit ja grillipihvi

983809-nyhtopaisti_paahdetunPerunsalaatinKanssa.jpg

Nyhtöpaisti

naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike

Naudanlihavartaat ja maapähkinäkastike

Kotiliesi.fi: Inkivääri-härkäsalaatti

X