Härkää kastikkeessa
Herkullinen annos viimestellään pähkinöillä ja silputulla kevätsipulilla.
Ainekset
- 400 g naudan ulkofileetä
- 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl öljyä
- ripaus sokeria
- mustapippuria
Kastike
- 1/2 dl gluteenitonta soijaa
- 1 dl kuivaa sherryä
- 1 dl vettä
- 2 tl perunajauhoja
- 1/4–1/2 tl suolaa
Pinnalle
- silputtua kevätsipulia
- suola- tai cashewpähkinöitä
Lisäksi
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Leikkaa huoneenlämpöinen liha ohuiksi suikaleiksi. Puolita ja suikaloi sipulit. Viipaloi tai hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna vokissa 1 rkl öljyä. Lisää sipulit sekä ripaus sokeria. Paista sipulit sekoitellen kullanruskeiksi. Nosta sipulit pois vokista.
2. Huuhtaise pannu ja kuumenna se uudelleen kuumaksi. Lisää 1/2 rkl öljyä ja puolet lihasuikaleista. Paista sekoitellen, kunnes liha on kauniisti ruskistunut, mausta mustapippurilla. Pyyhi pannu ja ruskista loput lihasuikaleista samaan tapaan. Yhdistä pannulla liha ja sipulit.
3. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada seos pannulle. Kiehauta, tarkista maku ja ripottele valmiin ruoan pinnalle silputtua kevätsipulia ja rouhittuja pähkinöitä.
Lisää ruokia naudasta:
Kotiliesi.fi: Inkivääri-härkäsalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous