Reseptit

Härkis-bataattivuoka

Härkis-bataattivuoka on täyttävä, terveellinen ja herkullinen arkiruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Nopeat ja helpot ruokaruoat ovat todellinen arjen pelastus.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 400 g härkistä (esim. BBQ-maustettua)
  • 400 g maustettua tomaattimurskaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 kg bataattia keitettynä ja soseutettuna
  • ripaus muskottia
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää härkis ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattimurska ja oregano. Kiehauta ja mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

2. Mausta bataattisose suolalla ja muskotilla. Sekoita joukkoon kananmuna.

3. Lusikoi puolet bataattisoseesta uunivuoan pohjalle ja lusikoi päälle härkis-tomaattiseoskerros. Levitä pinnalle loput bataattisoseesta.

4. Paista 200-asteisessa uunissa 35–45 minuuttia.

Lisää ihania kasvisruokia arkeen:

tomaatti-mascarponelasagne

Tomaatti-mascarponelasagne

munakoiso-härkiskääryleet tomaattikasteikkeessa

Munakoiso-härkiskääryleet tomaattikastikkeessa

nyhtökaura-kasvisbolognaise

Nyhtökaura-kasvisbolognaise

Kotiliesi.fi: Vartissa valmis Härkisborssi

X