Reseptit

Härkispihvit

Härkistä voi käyttää jauhelihan korvikkeena tai jatkeena. Sen pääraaka-­aine on proteiini­pitoinen härkäpapu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen

Härkistä, juuresraasteita ja pestokastiketta - muhkeat vegepihvit ovat siinä!

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Härkispihvit:

  • 1 pkt (250 g) Härkistä
  • 3 rkl pestoa
  • 1 iso porkkana
  • pala selleriä
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kasvi- tai ruokakermaa tai vettä
  • 3/4 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja kuullota se pehmeäksi tilkassa öljyä. Anna korppujauhojen turvota hetki muna-kermaseoksessa.

2. Silppua Härkis, porkkana, selleri ja pesto hienoksi massaksi monitoimikoneessa, teholeikkurissa tai tehosekoittimessa. Siirrä seos kulhoon.

3. Lisää munat, korppujauhoseos ja mausteet. Anna taikinan tekeytyä hetki ja muotoile siitä kostutetuin käsin kahdeksan pihviä.

4. Paista pihvit kauniin ruskeiksi öljyssä melko miedolla lämmöllä. Tarjoa pihvien kanssa sinapilla ja yrteillä maustettua jogurtti- tai kermaviilikastiketta.

Kokeile myös näitä ihania kasvispihvejä:

kasvis-fetapihvit

Kasvis-fetapihvit

pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

Pähkinäiset porkkanapihvit ja tuoretomaattisalsa

mausteiset kikhernepihvit

Mausteiset kikhernepihvit

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

X