Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain

Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain 

3 annosta
alle 30 min
Helppo
Tähtianis ja hoisinkastike antavat ruoalle kiinalaisen makuvivahteen. Kypsennä kukkakaaliriisiä vain hetki, jotta siihen jää purutuntumaa.

Ainekset

1 (600 g) kukkakaali
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 cm:n pala inkivääriä
1-2 chiliä
2 rkl öljyä
2 tähtianista
1 rasia (250 g) Härkistä
2 rkl hoisinkastiketta
mustapippuria
silputtua korianteria

Valmistusohje

1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pane kukinnot tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja silppua chili.

2. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Kuullota ensin sipuleita hetki inkiväärin, chilin ja tähtianisten kanssa. Lisää härkis ja kuumenna kolme minuuttia. Lisää hoisinkastike ja tilkka vettä. Kuumenna, mausta mustapippurilla. Siirrä ruoka tarjoilukulhoon ja pidä lämpimänä.

3. Pyyhkäise vokki puhtaaksi ja kuumenna siinä loput öljystä. Kaada kukkakaalirouhe pannulle ja kuumenna sekoitelleen, kunnes rouhe on kuumaa. Mausta “riisi” suolalla ja tarjoa härkisvokin kanssa.

Kaaleista valmistat mainiot lisukkeet:

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

parsakaalirisotto

Parsakaalirisotto

Paahdettu_kukkakaali

Seesamikukkakaali

Kotiliesi.fi: Kukkakaalimuusi

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ruokavalio:
Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:

Avainsanat