Härkistä ja kukkakaaliriisiä kiinalaisittain
Tähtianis ja hoisinkastike antavat ruoalle kiinalaisen makuvivahteen. Kypsennä kukkakaaliriisiä vain hetki, jotta siihen jää purutuntumaa.
Ainekset
Kukkakaaliriisi:
- 1 (600 g) kukkakaali
- 1 rkl öljyä
Hoisin-härkis:
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 cm:n pala inkivääriä
- 1-2 chiliä
- 1 rkl öljyä
- 2 tähtianista
- 1 rasia (250 g) härkistä
- 2 rkl hoisin-kastiketta
- mustapippuria
- silputtua korianteria
Valmistusohje
1. Irrota kukkakaali kukinnoiksi. Pane kukinnot tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha karkeaksi rouheeksi. Suikaloi sipuli, hienonna valkosipulinkynnet. Raasta inkivääri ja silppua chili.
2. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Kuullota ensin sipuleita hetki inkiväärin, chilin ja tähtianisten kanssa. Lisää härkis ja kuumenna kolme minuuttia. Lisää hoisinkastike ja tilkka vettä. Kuumenna, mausta mustapippurilla. Siirrä ruoka tarjoilukulhoon ja pidä lämpimänä.
3. Pyyhkäise vokki puhtaaksi ja kuumenna siinä loput öljystä. Kaada kukkakaalirouhe pannulle ja kuumenna sekoitelleen, kunnes rouhe on kuumaa. Mausta “riisi” suolalla ja tarjoa härkisvokin kanssa.
Kaaleista valmistat mainiot lisukkeet:
Kommentit
Jauhettu kukkakaali ei taikoudu riisiksi vaikka miten valehtelisitte.
Kommentit
Jauhettu kukkakaali ei taikoudu riisiksi vaikka miten valehtelisitte.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous