Reseptit

Hauki-rapumureke

Hauki-rapumurekkeen taikinasta voidaan valmistaa myös pullia tai pihvejä, jotka kypsennetään uunissa. Tällä reseptillä valmistat kuitenkin kaksi pientä mureketta.

Teksti:
Maarit Cederberg

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg jauhettua, ruodotonta haukea
  • 200 g perattuja rapuja, myös pakasteravut käyvät
  • 2 sipulia
  • 2 tl voita
  • 2 leipäviipaletta tai yksi kookas sämpylä
  • 4 munaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl silputtua tilliä
  • 1 sitruunan mehu
  • 100 g pinaattia tai kiehautettua nokkosta raidaksi taikinaan
  • ripaus muskottipähkinää
  • basilikaa

Valmistusohje

Fileoi kalat ja irrota nahka. Jauha kala ja ravut. Silppua sipulit ja kuullota voissa.

Liota leivät kermassa pehmeiksi ja sekoita kalasoseen joukkoon. Lisää munat ja mausta massa suolalla, valkopippurilla, tillisilpulla ja sitruunamehulla sekä sipulivoiseoksella.

Ota sivuun 1 dl kalaseosta ja lisää kiehautettu pinaatti tai nokkonen. Mausta raita muskottipähkinällä ja basilikalla.

Levitä seos voideltuun vuokaan, lisää pinaattiraita ja kypsennä vesihauteessa 45 minuuttia 225 asteessa. Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa, jossa on hunajaa sekä tuoretta tilliä. Annoksesta tulee kaksi pientä mureketta.

Vinkki:

Samasta taikinasta voi pyöräyttää myös pullia tai pihvejä ja kypsentää pellillä. Murekkeen voi tarjota myös kylmänä.

X