Reseptit

Hedelmäinen amaranttipuuro

Pienijyväinen amarantti taipuu hyvin puuroksi. Kuivatut hedelmät tuovat puuroon sekä makeutta että lisäkuitua.

Teksti:
Anna Kara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl vettä
  • 1 1/2 dl kuorittuja kokonaisia amarantinjyviä
  • 1/2 tl suolaa
  • 3/4 dl pilkottuja kuivattuja hedelmiä tai marjoja

Valmistusohje

Amarantti oli muinaisten atsteekkien jokapäiväistä ruokaa. Se on pienijyväistä viljaa, joka sisältää runsaasti kalsiumia, kaliumia, sinkkiä, foolihappoa, rautaa ja kuitua. Amaranttia voi ostaa luontaistuotekaupoista ja siitä saa vielä paremman makuista, kun hyvät paahtaa ennen kypsennystä. Tässä hedelmäisen amaranttipuuron ohje.

1. Mittaa vesi, amarantinjyvät, suola ja kuivatut hedelmät kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Anna puuron hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Tarjoa puuro kanelin ja rasvattoman maidon kera.

X