Reseptit

Hedelmäiset leivokset

Persikka, mansikka ja banaani ovat hedelmäisten leivosten salaiset aseet. Gluteenittomat leivokset valmistuvat esimerkiksi perunajauhoista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 4 munaa
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

kostuttamiseen:

  • 1 1/2 dl persikoiden säilöntälientä

täyte:

  • 2 banaania
  • 4 dl mansikoita

päälle:

  • 1 suuri tlk säilykepersikoita
  • mansikoita
  • rypäleitä ja/tai kiiviä
  • minttua tai sitruunamelissaa

Valmistusohje

Hedelmäisissä leivoksissa maistuvat persikka, mansikka ja banaani. Saat leivoksista gluteenittomat, kun käytät taikinaan kaksi desilitraa perunajauhoja tai korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteen uuninlämmössä noin kahdeksan minuuttia.

Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta alin levy persikoiden säilöntäliemellä.

Kuori ja viipaloi banaanit. Puhdista ja viipaloi mansikat. Levitä banaani- ja mansikkaviipaleet pohjalevyn päälle. Nosta toinen levy täytteen päälle ja kostuta se. Voit kääriä leivonnaisen folioon ja panna jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Soseuta valutetut persikanpuolikkaat monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Levitä persikkasose leivonnaisen pinnalle ja leikkaa terävällä veitsellä leivoksiksi.

Koristele leivokset kiivillä ja/ tai viinirypäleillä, mansikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Gluteeniton vaihtoehto: käytä taikinaan kaksi desilitraa perunajauhoja tai korvaa vehnäjauhot gluteenittomilla jauhoilla.

X