Reseptit

Hedelmäsalaatti ja granolaa

Hedelmäsalaatti, maustamaton jogurtti ja itse tehty granola muodostavat raikkaan ja terveellisen huikopalan.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni omena
  • 1 pieni banaani
  • 1 luumu tai nektariini
  • 1 dl marjoja (esim. herukoita ja mustikoita)
  • 2 dl paksua turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia

Granola

  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 dl kvinoaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl hunajaa tai siirappia
  • 0,5 tl kanelia
  • 0,5 dl manteleita tai pähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Valmista ensin granola. Sekoita kulhossa kaura- ja kookoshiutaleet, kvinoa, rypsiöljy, hunaja tai siirappi sekä kaneli. Paahda aineksia leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 180-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia välillä käännellen. Ota granola pois uunista ja sekoita joukkoon mantelit tai pähkinät. Lusikoi seos puhtaaseen lasi- tai peltipurkkiin. Granolasta riittää 4–6 annokseen ja sitä on helppo tehdä kerralla tupla-annos. Se säilyy ilmatiiviisti säilytettynä noin 2 viikkoa.

2. Pese ja paloittele hedelmät ja annostele ne sekä marjat kulhoihin.

3. Lisää päälle jogurttia sekä granolaa.

4. Nauti heti tai pakkaa mukaan evääksi.

Kokeile myös näitä aamu- ja välipaloja:

849221-heinonen_vispipuuro.jpg

Vadelmainen kvinoapuuro

Banaanipannarit

Banaanipannarit ja hunajajogurttia

900122-mustikkasmoothie_2048x1974.jpg

Mustikka-kasvissmoothie

Kotiliesi.fi:  Avokadoleipä

X