Hedelmiä inkivääriliemessä
Valmista hedelmäsalaatti lempi hedelmistäsi ja tarjoile inkiväärikastikkeen kanssa.
Ainekset
- 1 (n. 1 kg) hunajameloni
- 1 mango
- 3 persikkaa tai nektariinia
- 1 limetin kuori ohuina suikaleina
liemi:
- 1 dl sokeria
- 1/2 limetin mehu
- 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 1/2 dl vettä
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Tarjoa kevyeksi jälkiruoaksi hedelmiä inkivääriliemessä. Voit käyttää tähän salaattiin mitä tahansa hedelmiä, joita käsillä sattuu olemaan: kiiviä, rypäleitä, mangoa jne.
1. Hienonna minttu ja inkivääri. Sekoita kattilassa liemen aineet tuoretta minttua lukuun ottamatta ja kiehauta ne. Hauduta lientä, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Lisää minttu.
2. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan tai jälkiruokamaljoihin. Kaada liemi päälle. Koristele suikaleiksi leikatulla limen kuorella ja mintunlehdillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous