Reseptit

Hedelmiä inkivääriliemessä

Valmista hedelmäsalaatti lempi hedelmistäsi ja tarjoile inkiväärikastikkeen kanssa.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 (n. 1 kg) hunajameloni
  • 1 mango
  • 3 persikkaa tai nektariinia
  • 1 limetin kuori ohuina suikaleina

liemi:

  • 1 dl sokeria
  • 1/2 limetin mehu
  • 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 1/2 dl vettä
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Tarjoa kevyeksi jälkiruoaksi hedelmiä inkivääriliemessä. Voit käyttää tähän salaattiin mitä tahansa hedelmiä, joita käsillä sattuu olemaan: kiiviä, rypäleitä, mangoa jne.

1. Hienonna minttu ja inkivääri. Sekoita kattilassa liemen aineet tuoretta minttua lukuun ottamatta ja kiehauta ne. Hauduta lientä, kunnes se muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Lisää minttu.

2. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele ne kauniisti tarjoiluastiaan tai jälkiruokamaljoihin. Kaada liemi päälle. Koristele suikaleiksi leikatulla limen kuorella ja mintunlehdillä.

X