Heleen’s hobbies: Puolukka-omenapaistos ja kardemumma-kahvijäätelö

Heleen’s hobbies: Puolukka-omenapaistos ja kardemumma-kahvijäätelö 

Mainos
vähintään vuorokausi
Keskitaso

Ainekset

Kardemumma-kahvijäätelö:

1 dl täysmaitoa
1 rkl Urtekram kokonaista kardemummaa
2 rkl kahvipapuja
1/2 prk kondensoitua maitoa
2 dl kermaa

Puolukka-omenapaistos, pohjalle:

4 dl puolukoita
4 kotimaista omenaa
1/2 dl muscovadosokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl Urtekram lakritsijauhetta
1/2 tl Urtekram jauhettua maustepippuria
2 rkl voita

Crumble:

1 1/2 dl 4-viljan hiutaleita
1 dl spelttijauhoja
n. 40 g pehmeää voita
1/4 dl muscovadosokeria
1/2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

Valmistusohje

Tee ensin jäätelö. Varaa maidon maustumiseen muutama tunti aikaa ja jäätelön pakastamiseen vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.

Mittaa mausteet. Aukaise kokonaiset kardemummat, silloin niistä irtoaa paremmin makua. Kiehauta mausteet ja maito, jätä maustumaan pariksi tunniksi. Kuumenna maito välillä uudelleen, ja jätä taas maustumaan. Siivilöi jäähtynyt maito.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon kondensoitu maito sekä maustettu maito. Pakasta.

Tee sitten puolukka-omenapaistos. Poista omenoista siemenkota ja lohko viipaleiksi. Voitele piirakkavuoka voilla, levitä vuokaan puolukat ja omenalohkot. Lisää mausteet ja sokeri ja sekoita.

Sekoita crumblen, muruseoksen, aineet keskenään ja murustele vuokaan. Paista 180 asteessa (kiertoilma) noin 35- 40 minuuttia. Tarjoile kardemumma-kahvijäätelön kera, ripota jäätelön päälle vielä hiukan maustepippuria. Yllätyksellinen maustepippuri toimii tässä älyttömän hyvin ja viimeistelee annoksen makumaailman.

Heleen’s hobbies -blogi osallistuu Ruoka.fi:n ja Urtekramin maustehaasteeseen.

Avainsanat